2018. november 28., szerda

EZ IS 1FT:) Újsz! Antalfy-Majzik GOMBÓC ÉS A VARÁZSDOBOZ C. MESEKÖNYV*SOKSZÁZ MINŐSÉGI TERMÉK NÁLAM - Jelenlegi ára: 1 F

5 e Ft feletti vásárlás esetén 600ft-ot elengedek a szállítási díjból: )
Bába és társai Kiadó, Szeged, 2006-os, állapota újszerű, a hátsó borító sarok egyszer meghajlott ez látszik rajta, de nem zavaró. A borító fényes fóliával bevont, a belső oldalak mattak, sok színes illusztrációs oldalt tartalmaz.
Antalfy Erzsébet: Gombóc és a varázsdoboz
A mai eldurvult világban - amikor a gyerekek a színvonaltalan rajzfilmeken nonek fel - az igazi mesekönyvet lámpással kell keresni. Az arra hivatott kiadók, ritka kivétellel, modernizált történeteket adnak a gyerekek kezébe, vagy átírják a klasszikusokat, s ezek azonnal a humoristák céltáblái lesznek. A mese nemes mufajba tartozik, különös átélés kell hozzá, szív és lélek és legfoképpen a gyermeki lélek ismerete. Nos, a Gombóc és a varázsdoboz írója Antalfy Erzsébet tanító volt, s hogy mennyire az, erre bizonyság kilenc meséje.
El kell mondanom, hogy amikor fiaim 6-10 éves koruk között meséket hallgattak, olvastak, vagy a tévében esti mesét néztek, a végén mindig megkérdezték: mi ebbol a tanulság? Mi visszakérdeztünk. Mit gondoltok? És le tudták szurni a mese lényegét, azt a nemes magot, amiért íródtak.
Nos, ilyen meséket írt az 1921-1976 között élt Antalfy Erzsébet. (A kötetet leánya, dr. Zámbó Erzsébet rendezte sajtó alá. )
Állat- és természetmeséket olvashattunk mi, felnottek is, akik szeretjük még a mesét, ahol a jó mindig gyoz, a hiú tölgy pórul jár, a Csipp, Csepp és Csupp vízcsöppek kalandos úton találják meg testvéreiket, az elhagyott kéknünüke boldog lesz, a hangyaháborúban gyoznek Szorgosország lakói, igen, minden mese más tájra viszi el az olvasót, a Kopaszka kopár hegy, de megszerzi magának a dús gyepszonyeget, a tarka rétet és a mackókat fogadó erdot. Gazdag mesevilág bontakozik ki Antalfy Erzsébet tolla nyomán. A címadó Gombóc pulikutya, az igazságtevok közül való, és Kelep Elli története akármilyen válogatott mesekönyvben megállná a helyét. Amikor megismerkedünk a kacagó béka történetével, már véget ér a mesevilág, Antalfy Erzsébet varázslatos nyelven megírt történetsorozata.
A mesékkel egyenrangú színes rajzok Majzik Andrea varázslatai. Remek kompozíció-készség, nagyszeru színvilág, kituno láttató ero jellemzi illusztrációit, s mivel tudom, hogy a gyerekek mindig a képeket nézik meg eloször, ezek a rajzok azonnal kedvet csinálnak a mesék olvasásához. (Bába és Társai Kiadó)
SZERZŐ
Antalfy Erzsébet
GRAFIKUS
Majzik Andrea
Bába és Társai Kiadó (Szeged) , 2006
Ragasztott papírkötés , 87 oldal
Sorozatcím: A Tisza Hangja
Kötetszám: 60
Nyelv: Magyar
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9144-70-3
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.
FÜLSZÖVEG
... Eltelt néhány nap. A gazda kissé felengedett, de szíves jósága nem tért vissza. Este, mikor mindenki pihenni tért, Gombóc ismerős neszre lett figyelmes. Hangtalanul a szalmakazalhoz futott, jó nagyot kerülve. Egy-kettőre megtalálta az elrejtett dobozt, megnyomta a piros gombot, és lélegzetét visszafojtva figyelt. Jól számított. A farkas közeledett. A kisbárányok előtt állt meg, szimatolt, orrát előrenyújtotta. - Szépséges bari lányka - suttogta a legszélsőnek - a közeledbe jöttem, hogy megcsodáljalak! Ilyen ragyogó bundácskát a fényesarcú Hold sem látott soha! És ilyen szép szemeket sem! Hogy hívnak? A kisbárány nem válaszolt. - Tudom félsz tőlem, mert irigyeim rosszat beszélnek rólam, pedig a légynek sem ártok. A farkas csak a mesékben gonosz. Én a javadat akarom. Az ósdi karámnál szebb otthon kellene néked, ahol szolgálók várják parancsaidat! - Nem az én részemre találták ki az olyasmit - felelt a bárányka. - Csak rajtad múlik! Nálam királynőként élhetnél! Ha szeretnéd a különb életet, holnap éjjel, ha már alszanak a többiek, szökj ki a résen! Pazar váramba viszlek, fényes életed lesz, meglátod! - Jó, jó, de most már menj el, mert megláthatnak! - Csak a nevedet áruld el bájos leányka! - Bari Juli vagyok, és te? - Az én nevem Eszes! Így hívnak engem - s öntelten düllesztette ki a mellét. - Viszontlátásra, holnap éjjel! És eltűnt az erdőben...
TARTALOM
Mese a hiú tölgyről 7
Csipp, Csepp és Csupp: A három testvér 15
A kéknünüke 23
Hangyaháború 33
Kopaszka 41
Gombóc és a varázsdoboz 49
Rokonlátogatás 57
Kelep Elli gyűrűje 65
A kacagó béke 83
 Sok száz minőségi termékem közül válogathatsz több méretben: )


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2018-12-19 19:13 .