2021. július 27., kedd

Szent Kozma és Damján - Az orvosszentek üzenete ké - Jelenlegi ára: 2 000 Ft

Szent Kozma és Damján - Az orvosszentek üzenete képekben - Langer Róbert, Vértesaljai László
Szent Kozma és Damján történetéről és arról, hogy a Szent Koronán is ábrázolták őket tanítómesteremtől, Perner professzortól hallottam medikus koromban egy előadás kapcsán. Akkor már tudtam, hogy sebész szeretnék lenni, de azt, hogy később Perner professzor klinikáján a szervátültetéssel fogok foglalkozni, még nem sejtettem. Egy emberöltővel később pedig, amikor a Professzor Úr Szent Kozma és Damján kitüntetésben részesült, egy előadást tartottam a magyar vonatkozású emlékekről.
A könyv ebből az előadásból indult, és mint látható a téma számos vonatkozásának tárgyalásáig jutott. Abban a szerencsében volt részünk a páratlan esztétikai kivitelezést megvalósító Táncos László igazgató úrral, hogy két kitűnő embert nyerhettünk meg az ügynek. Vértesaljai László atya személye révén az egyházi vonatkozásokról kaptunk olyan mélységben betekintést a szentek életéről, mely a szokványos kultúrtörténeti adatokon messze túlmutat. Lányi J. pedig hosszú évek óta lelkesen keresi a hazai emlékeket és örökíti meg lencséjével az ikerszentek ábrázolásait.
A jelen kötet ennek a négyesfogatnak a munkája, kívánom, hogy az olvasónak is legalább annyi intellektuális örömöt okozzon, mint a szerzőknek.
Kiadó: Semmelweis Kiadó
Kiadás éve: 2011
Nyomda: Avaloni Nyomda
ISBN: 9789633311981
Kötés típusa:: fűzött kemény papír
Terjedelem: 119
Nyelv: magyar, angol
Méret: Szélesség: 20cm, Magasság: 23cm
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**122979311**)]

Jelenlegi ára: 2 000 Ft
Az aukció vége: 2021-07-27 16:37 .