2021. november 25., csütörtök

Nagyméretű DOXA ( jumbo ) 1950-ből ! - Jelenlegi ára: 25 000 Ft


Az óra korából adódóan kellő s tiszteletre méltó patinával rendelkezik.
Pattintós jelzett - gyári acél hátlappal, jó állapotú koronával, diszkréten patinásodó  sárgás-ezüstszínű számlappal, szerelt aranyozott indexekkel és aranyozott mutatókkal rendelkezik.
A nagyméretű,   felújítandó tok mérete 37 mm x 46 mm korona nélkül.
A fülek közötti távolság 18 mm,   acél tüskés szíjrögzítésekkel rendelkezik.
Plexije megfelelő.
 Mechanikus,   kézi felhúzású  jelzett szerkezete hibátlanul teszi a dolgát,   működik mint egy Doxa.
Az óra kb.  7-8 hónapja volt szervizelve.
Szíj nélküli aukció !!!
A Doxa az egyik legismertebb óramárka a világon. Magyarországon ez a márka egyet jelent a minőséggel, pontossággal.               
                                                       Egy kis történet:
A márka atya Georges Ducommun, aki egy kis svájci faluban, Le Locles-ben született. A fiatal Georges már egészen hamar elkezdett érdeklődni az órák iránt, 12 éves korában el is szegődött egy órásmesterhez. 1889-ben – 21 éves korában – az ifjú megnyitotta saját műhelyét, ahol kedvére gyakorolta az órásmesterség minden ágazatát. Ügyes kézzel bánt a szerkezetekkel a javítás, a tervezés és tervezés során is. Lelkiismeretességét mi sem példázza jobban, mint hogy az összes általa készített karórát személyesen adta át a megrendelőinek.
Ducommun szerkezetei, az 1905-ös és 1906-os Világkiállításon is arany érmet értek. Ezekre az évekre órái már világszerte ismertek lettek.
Ducommun az 1910-es évben döntötte el, hogy levédeti a Doxa márkanevet.  Ez azért számított nagy sikernek, mert ebben az időben inkább a zsebórák voltak elfogadottak.
1921-ben a Bugatti leszerződött vele. Attól az évtől kezdve a legismertebb versenyautójukba, a T35-be - Doxa órák kerültek. Az 1930-as években már kifogástalan minőségű kronográfokat is készített. Ezen tevékenységét 1936-ig, haláláig folytatta. A Doxa vezető tisztségét Ulysse Nardin fia – aki órás körökben ismert – Jecques Nardin vette át, aki nem mellesleg Ducommun veje is volt. Az új tulajdonos számos újítást is hozott magával. 1944-ben kiadták az első dátumkijelzésű modelljüket, majd a visszaszámláló és másodpercmutatós karórákat is.
 
 

Jelenlegi ára: 25 000 Ft
Az aukció vége: 2021-11-26 10:05 .