2020. november 28., szombat

Kwaidan - DVD Japán film, Cannes-i Különdíj 1964 - Jelenlegi ára: 570 Ft

Eredeti DVD, jó állapotban. Színes japán film(1964), különös, megkapó képi világgal.  A filmtörténet egyik klasszikusa.  2. 0 eredeti hanggal,  magyar felirattal. Rendezte:  Masaki Kobayashi. A film 1965-ben elnyerte a  Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének Különdíját! Játékidő:  2 óra 43 perc!  Kép:  16/9. További info a mellékelt képeken.  
Ismertető:
 A héroszok a múltba vesző időben lakoztak és az idő mélyén vetekedtek az istenekkel és az emberekkel - legalábbis mi európaiak így tanultuk a görög mitológiából. Ehhez képest Kobayashi filmjében olyan természetességgel mozognak a szellemvilág képviselői a jelenben is, hogy mindez az első pillanatban zavarba ejtőnek tűnhet. A több rövid történetből összefűzött műalkotás szereplői szamurájok, erdőlakó favágók, zenészek, császári megbízottak, írók, ám e széles spektrum ellenére valamennyiükben közös jellemvonás, hogy tisztelik a számukra kijelölt sorsot, még akkor is ha ez a kárhozat útjára juttatja őket.
 Szó sincs ijesztgetős, olcsó rémfilmről, ezek a történetek kidolgozott, jól felépített karaktereken és látványon alapszanak, néha ugyan úgy érezzük, mintha az idő megállt volna, de aztán annál nagyobb lesz a katarzis, és egyik történet végén sem marad bennünk hiányérzet. A rendező koncepciója nyilván a képekben rejlő lehetőségek teljes kiaknázása volt, egy nyugodt, a kamerával biztonságosan mozgó operatőrrel (Yoshio Miyajima) felvértezve, aki csodálatos és egyben ijesztő hangulatot teremtett. A kultúra gazdagsága, és a mögötte megbúvó sötét erők - színek és mély tónusokban összeolvadó árnyékok, mely körül a köd ott tekergőzik, mint valami túlvilági kígyó.
 Masaki Kobayashi kivételes tehetségű rendező volt, és a Kwaidan munkáságának egyik legjobb alkotása. A rendezőnek sikerült ezeket a történeteket olyan formában megjeleníteni, amik hűen tükrözik a kwaidan lényegét.  A misztikum, a gyökerek, a legendák és mesék megelevenedése, korszakokon átívelő emberek és sorosok találkozása az ismeretlennel.  Szellemek, túlvilági teremtmények, vagy saját félelmeink: ezek mind részei a Kwaidan történeteinek, ahol nem a természetfeletti lények ábrázolása volt az elsődleges cél, hanem az ember reakciója.  

Jelenlegi ára: 570 Ft
Az aukció vége: 2020-11-29 10:59 .