2021. június 28., hétfő

Örökzöld alpesi havas szépe mag,magok 10 mag - Jelenlegi ára: 250 Ft

Örökzöld alpesi havas szépe mag, magok 10 mag 250 forint.
A magokat vetés előtt 2 hétig a fagyasztóban kell tartani. Rhododendron ferrugineum
A rozsdás havasszépe egy örökzöld növény, amely onnan kapta a nevét, hogy a levélfonákain rozsdabarna színű kerekded pikkelyek vannak.
A havasszépének a hangarózsán kívül még más elnevezése is létezik: havasi rózsa és havasok szépe. Ma már Japánban, Indiában, Kínában, Angliában és Írországban is találkozhatunk ezzel a csodálatosan szép növénnyel. Kínában és Japánban a császári kertekbe ültettek elsősorban havasszépét. Talán nem véletlenül, hiszen ha csak ránézünk egy ilyen növényre, szinte tekintélyt sugároz, így méltán lehet a kertünk „ úrnője” is.
Az örökzöld növény a savanyúbb talajt kedveli. Természetesen más talajba is lehet ültetni, de a talajt mindenképpen elő kell kezelni, azaz savanyítani szükséges. A növény nagyon szereti a páradús környezetet, a csapadékot is kedveli. A csapvizet nem szereti, szárazabb időszakban is inkább esővízzel kell öntözni. Amikor a növény virágai elnyílnak, le kell azokat csipegetni, mert a következő virágzási időszakában nem hoz több bimbót.
A növényt célszerű fiatalabb korában melegebb helyiségbe költöztetni, mert a fagyot egyáltalán nem tűri addig, míg meg nem erősödik.
Őstermelőtöl.
Nyugtaadás van.

Jelenlegi ára: 250 Ft
Az aukció vége: 2021-06-28 19:36 .